Veel gestelde vragen

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?
Het beste is als de pup ongeveer 3 á 4 maanden oud is. De pup is dan van alles aan het ontdekken en ik kan op een speelse manier alles laten ruiken, horen en voelen. Een puppy wen-beurt duurt ongeveer 10 minuten en is gratis. Ik kan dan meteen advies geven wanneer de eerste echte trimbeurt noodzakelijk is en waar nog thuis op geoefend moet worden.

Kun je beter wachten met een trimbeurt als het koud weer is?  Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. Als de hond lang in de vacht zit en het is nat buiten dan duurt het veel langer voor de hond droog is, waardoor de hond eerder ziek kan worden. De meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen. Als de hond in de winter net getrimd is, is het niet wijs om tijdens het uitlaten een half uur met iemand te gaan kletsen terwijl de hond stilstaat. Zolang de hond in beweging blijft is er niets aan de hand. Na een dag of twee heeft hij zijn eigen natuurlijke talg vetlaag alweer op de huid zitten.

Doet het plukken van een hond pijn?
Als de vacht plukrijp is, doet het absoluut geen pijn. De meesten vinden het zelfs prettig als de vacht eraf is omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt. Dat wil niet zeggen dat ze altijd met plezier op tafel staan. De meeste honden laten het prima toe maar sommige hebben er een hekel aan. Deze enkele hond kunnen we in overleg gaan scheren.

Mijn hond is zo moe na de behandeling, hoe komt dat?
Je moet jezelf eens voorstellen om ongeveer 2 uur achter elkaar te staan, daar word je wel moe van. Als de honden dan thuis komen vallen ze meteen in een diepe slaap. Zeker jonge honden die voor de eerste keer komen, krijgen zoveel nieuwe indrukken dat ze de rest van de dag doodmoe zijn.

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Ja, ik zet de hond altijd vast op tafel, dit puur voor de veiligheid van uw hond. Dit is bij mij een standaard procedure.

Kan je ook terecht om alleen nagels te knippen?
Jazeker kunt u bij mij terecht. Veel mensen laten dit bij de dierenarts doen terwijl je dit ook in de trimsalon kunt laten doen. Bent u klant bij mij dan zit het standaard bij de behandeling en tussen de beurten door is het gratis. Ook andere dieren kan ik de nagels van knippen zoals konijnen, katten enz.

Hoe zit het met honden in de zomer?
De opmerking die ik vaak krijg is om de honden maar eens lekker kort te scheren omdat het warm weer is. Wat u moet weten is dat de vacht een bescherming is voor de kou maar ook voor de warmte. Dus laat niet zo vlug je hond lekker kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon. VERGEET DAT NOOIT!!

Ik heb een kortharige hond dus ik hoef toch niet naar een trimsalon?
Fout, want ook deze honden hebben een rui periode waar ik dan kan helpen. Met een rui-behandeling zijn ze sneller door de rui heen. Sommige kortharige honden hebben ook een dikke vacht waardoor hot spot snel kan ontstaan. Voor deze honden is een was en blaas beurt om de drie maanden gewenst. U zult merken dat het veel minder voorkomt.